private country house

project: private country house

location: treviso - italy

area: 450  

design: 2012

realization: 2013

client: private client

supplier: mogs srl

photographer: paolo belvedere

A country house gets new life by the renovation of the interiors and the expansion of the living space designed in the extension made by glass and corten steel. The new volume talks with the natural landscape through the wide windows. From the outside, the glass volume reflects the surrounding nature becoming part of it; from the inside, the windows get invisible giving the impression of being outdoor; the living room becomes one whole space with the countryside.

 

Una dimora rustica immersa nel verde trova nuova vita nel restauro degli interni e nell'ampliamento della zona giorno che, ricavata dalla giustapposizione di un nuovo volume in vetro e ferro corten, dialoga con l'ambiente circostante tramite ampie vetrate. All'esterno il volume riflette il verde che lo circonda diventando un tutt'uno con esso; all'interno del living il vetro si smaterializza dando l'impressione di uno spazio in continuità con la campagna circostante.